Posted on

Fittstim 2

Another one in Swedish, yet again on the weird public service segment.

Okej, så jag vågade kolla. Och undrar fortfarande hur Belinda väcker några frågor? Först kallar hon männen respektlöst för Latte-pappor (för att ta hand om barn är ju bara kaffedrickande, runtlallande, och är förnedrande) och spänner ögonen i en pappa som flaskmatar sitt barn. För att mamman inte ammar så mycket.

Sedan ska brandmän granskas. Och två brandmän ska prata om att intagningsproven är orättvisa. Dom avviker, är rädda om jobbet. Följs inte upp genom att prata med ledning eller ens ta anonyma statements från brandmännen. Så var det med det, männen är förtrycka, feminismen (inte en uppenbart skrämmande ledning) har ställt till det.

Pär Ström har fått en teckning. Den gör han sina antaganden om, och det följs inte upp heller. En penis med streck på. Pär Ström har blivit kuvad?

Någon kallar män “ett biologiskt misstag”. Hon frågar inte ens vad som menas med detta, tar meningen och säger att alla feminister står för den. Way to go, svensk journalistik.

Pratar med en professor som säger att kvinnorna kommer dominera om 15 år pga utbildning och dylikt. Voice-overn säger: “Jag tror att feminister inte vill ha det så. För om kvinnor inte är offer finns ingen kamp för dom”. Givetvis inget hon frågar professorn, som verkar kunna föra en vettig konversation, råkar vara (kuvad?) man själv, men tar det mesta med ro. Det var väl därför hon inte frågade. Hål på den egna bubblan. Igen. Man kan ju inte låta folk prata och slå hål på det man sagt.

Fredrik Reinfeldt får prata kvinnovåld i tio sekunder. Sedan bryter hon av. “Ja, ni ser ju, Reinfeldt är emot kvinnovåld”. Vilket aldrig var frågan. Frågan var om han inte borde prata mer om det. Mer än tio sekunder alltså. Men han fick ju en t-shirt. Det ska väl räcka för att få tyst på dom aggressiva feministerna.

Sedan håller hon ett tal om skilsmässa på sin väns bröllop för att presentera vännens nya man för “den svenska feminismens värderingar”. Det skulle jag vilja säga är en ganska störd handling, inte bara poänglös utan respektlös.

Hon säger att hon väcker debatten men den enda debatt hon väcker hos mig är vart i helvete är uppföljningen och den riktiga undersökningen? Ingen av de här frågorna verkar vettiga för mig eftersom hon inte ens ställer dom. Det får inte mig att fortsätta fundera på annat än var hon hittar sina idéer och vad fan hon håller på med. Jag uppmuntrar än en gång SVT att slänga skräpet och komma med riktig debatt, tillika riktiga undersökningar.

Image
Då vart det klart! Jag gillar inte att gå topless, so feminism sucks!

Advertisements

About lillabohmen

Swedish lovechild of Kate Bush, Tori Amos and PJ Harvey. 2 albums and 2 EP:s, all available at Spotify, Itunes, and physically. A blog about music, being a female musician in a male dominated business and the occasional feminist/veggie rant. Check out my homepage: www.mariabohm.com for news, bits and bobs and bio, and buy-o of my music. Never lose that creative spark!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s